·februari 21, 2019

De ‘must have’-accessoires voor werken onderweg

We willen tegenwoordig altijd en overal ons werk doen. Ook onderweg. Dat kan al met een laptop en een smartphone. Maar de juiste accessoires tillen het mobiel werken naar een hoger plan. Een overzicht van enkele ‘must have’-accessoires voor wie onderweg onbekommerd wil werken.

#1 Kabelslot

Een paar uur overbruggen voor je volgende afspraak door in een koffietentje of bij een klant werken, kan handig zijn. Net zoals een dagje op een flexwerkplek nieuwe inspiratie opdoen. Maar wat doe je als je naar de wc moet of even koffie wilt halen? Het is een hoop gedoe om je laptop mee te nemen, maar ‘m onbeheerd achterlaten is ook niet verstandig.

Uiteraard is het allereerst belangrijk om je scherm af te sluiten als je even wegloopt. Zo kan niemand stiekem in je laptop kijken terwijl jij weg bent. Overigens is het sowieso aan te raden om een schermfilter te gebruiken in openbare ruimtes. Daarmee voorkom je dat mensen live meekijken op je scherm en zo gevoelige bedrijfsinformatie kunnen inzien.

Dat lost alleen nog steeds niet het risico op dat je laptop gestolen wordt, terwijl jij een latte macchiato haalt. Daar is echter ook een slimme oplossing voor: een speciaal kabelslot voor je laptop. Hiermee kun je jouw apparaat bevestigen aan een beeldscherm, bureau of ander zwaar object, zodat je beschermd bent tegen diefstal. Let wel op dat er verschillende kabelsloten beschikbaar zijn, afhankelijk van je type laptop heb je een bepaald slot nodig.

#2 Extra draagbaar beeldscherm

Voor sommige beroepen is het wenselijk om ook onderweg een extra beeldscherm te hebben. Bijvoorbeeld omdat je met verschillende programma’s tegelijkertijd werkt of omdat je je teamgenoten op locatie of je klanten wilt laten meekijken met jouw werk of presentatie.

Je kunt natuurlijk je scherm van je bureau plukken en meenemen, maar er zijn ook lichtgewicht alternatieven, speciaal gemaakt om overal mee naartoe te nemen. Zo hoef je bij de lichtgewicht draagbare display van HP enkel de beschermhoes naar achteren te vouwen. Zet het scherm rechtop en sluit het via een USB-C kabeltje aan op je pc. Makkelijk zat.

#3 Makkelijk en veilig inloggen

Wanneer je een paar uur op locatie werkt, is het meestal toch fijn om een aparte muis te gebruiken. Een losse muis hoeft niet duur te zijn, neemt weinig ruimte in je tas in en er zijn er talloze te koop. Toch lichten we hier graag een handige muis uit voor onderweg.

Er is nu namelijk een vingerprintmuis te koop. Deze muis werkt net als ieder andere muis, met als extra functionaliteit een vingerafdrukscanner waarmee je makkelijk én veilig inlogtop je laptop. Het is een USB-muis, dus je loopt ook nooit het risico op lege batterijen.

#4 Voor gesprekken en videoconferenties

Onderweg zijn is tegenwoordig geen excuus meer om een vergadering te skippen. Een conference call is zo opgezet. Uiteraard is het dan wel zo handig als je verstaanbaar bent, ook wanneer je in een rumoerige koffietent werkt. Een goede hoofdtelefoon kan daarin het verschil maken.

Zo is de mono-hoofdtelefoon van HP makkelijk mee te nemen, en zeer geschikt voor Skypegesprekken en videoconferenties. Stemmen klinken kristalhelder met dank aan de ruisonderdrukking. Je kunt verbinding maken via je pc (met een micro-USB-dongel) of via je mobiele telefoon of tablet (met Bluetooth of NFC). Desgewenst kun je zelfs tegelijkertijd via pc en telefoon een gesprek voeren of heen en weer schakelen tussen apparaten.

#5 Powerbank en USB-hub

Heb je eindelijk tijd om aan je presentatie te werken, houdt je laptop ermee op. Batterij leeg. Uiteraard is het allereerst slim om je laptop op de energiezuinige stand te zetten, zodat de batterij langer meegaat.

Is de accu toch (bijna) leeg en is er geen stopcontact in de buurt? Dan biedt een powerbank uitkomst. Je hebt ze in alle soorten en maten, er zijn er zelfs waarmee je je telefoon en laptop tegelijkertijd kunt opladen. Wil je meer apparaten aansluiten? Dan is de nieuwe USB-C Travel hub een uitkomst.

#6 Handige en duurzame tas

Waar berg je je laptop en al die ‘must have’-accessoires op? Liefst uiteraard in één stevige tas die je makkelijk overal mee naartoe neemt. Maar wat is er nu mooier als die handige tas tegelijkertijd duurzaam is?

Zo heeft HP een nieuwe laptop-tassenlijn in de markt gebracht, de zogenoemde HP Recycled Series. Deze tassen zijn gemaakt van gerecycled plastic. Je hebt de keuze uit een rugzak en schoudertas. Beide zijn weerbestendig en hebben veel handige vakken, zodat je je laptop én al je accessoires makkelijk kunt opbergen én terugvinden.

Hoe kun je – met hulp van de moderne tools die voorhanden zijn – productiever en creatiever werken? Die vraag staat centraal in het gratis Mobile Matters Webinar.

Share article
Neem geen genoegen met minder dan het beste

Neem geen genoegen met minder dan het beste

Er zijn verschillende redenen waarom kleine en middelgrote bedrijven (kmo's) hun technologiebehoeften het beste vervullen vanuit één centrale locatie. Een van de redenen is dat kleine bedrijven vaak over minder middelen beschikken. Het is dus essentieel om de middelen...

Ga naar de inhoud