·mei 7, 2019

Van één uur naar tien minuten installatietijd met Apple’s Device Enrollment Program

Het instellen van meerdere smartphones en tablets kost veel tijd. De oplossing: Apple’s Device Enrollment Program, een tool die mobiele apparaten volledig automatisch klaar maakt voor gebruik.

Steeds meer bedrijven gaan digitaal en werken in de cloud. Voor het IT ondersteunend personeel levert zo’n overstap echter een probleem op. Een hele organisatie voorzien van computers, smartphones en tablets is op zijn zachtst gezegd een flinke klus. Maar als het aan Apple ligt hoeft dat niet zo te zijn. Zij bedachten het Device Enrollment Program (DEP), een tool waarmee de installatie en configuratie van nieuwe apparaten volledig wordt geautomatiseerd. Daardoor kan deze door iedere medewerker zelf worden uitgevoerd.

DEP-portal

Die tool werkt als volgt: voorafgaand aan de installatie definieert de IT-afdeling eenmalig hoe ieder apparaat ingericht moet worden, welke software er nodig is en hoe alle accounts en veiligheidsinstellingen moeten worden ingesteld. De leverancier voegt automatisch de serienummers van de geleverde apparaten toe aan de DEP-portal van de klant. DEP doet de rest. Zodra een nieuw apparaat wordt aangezet begint de op maat gemaakte installatie gelijk te lopen na het instellen van de wifi.

Post-its en briefjes

“Apple’s DEP bracht bij ons de installatietijd per iPad terug van één uur naar tien minuten”, vertelt Jasper Peters, coördinator ICT, bij een Retail Organisatie in Nederland. Eerder dit jaar besloot die organisatie zijn werkwijze te veranderen. Gedaan was het met informatie en overdrachten uitwisselen met post-its en briefjes.

Kleine handleiding

Ook de IT-afdeling van deze Retail organisatie werkt nu efficiënter dan ooit, dankzij DEP. “Als je 50 devices wil uitrollen maakt het nogal verschil of je per device een uur nodig hebt voor de installatie of slechts tien minuten”, aldus Peters. “In die tien minuten installeren we nu alvast het wifi-netwerk en doen we een hoesje om het device.”

Uiteindelijk moet de IT-afdeling helemaal niets meer met installaties te maken hebben. “We willen de eindgebruiker de iPhones & iPads gaan toesturen met een kleine handleiding erbij. Zodat wij tijd overhouden voor strategische projecten.”

Meer weten over de mogelijkheden van Apple DEP voor uw organisatie? CloudConnected levert het gehele assortiment van Apple en voegt apparaten automatisch toe aan het DEP Portal. Laat een Cloud Specialist u terugbellen. Klik hier voor het maken van een terugbel verzoek.

Share article
Neem geen genoegen met minder dan het beste

Neem geen genoegen met minder dan het beste

Er zijn verschillende redenen waarom kleine en middelgrote bedrijven (kmo's) hun technologiebehoeften het beste vervullen vanuit één centrale locatie. Een van de redenen is dat kleine bedrijven vaak over minder middelen beschikken. Het is dus essentieel om de middelen...

Ga naar de inhoud