·september 24, 2022

Waarom slimme bedrijven hun IT-diensten uitbesteden

In de zakenwereld van vandaag speelt technologie een belangrijke rol in vrijwel elke industrie. Technologie heeft de manier waarop we leven, werken, communiceren en samenwerken voorgoed veranderd. 

Technologie biedt eindeloos veel voordelen aan bedrijven. Met technologie kunt u bijvoorbeeld uw processen automatiseren, u kunt snel in contact komen met nieuwe klanten, of u kunt de communicatie binnen uw bedrijf verbeteren. Technologie stelt u dus in staat om uw bedrijfsdoelen sneller te bereiken en om als bedrijf succesvol te zijn.

Kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) blijken doorgaans meer moeite te hebben om nieuwe technologieën te implementeren, vergeleken met grote bedrijven. Dit kan onder meer te maken hebben met een gebrek aan middelen, compatibiliteitsproblemen met bestaande systemen, of complicaties bij het beheer van nieuwe technologie.

Misschien vindt u het ook moeilijk om bij te blijven met de laatste technologische trends.

Daarom is het een goed idee om samen te werken met een externe IT-dienstverlener. U kunt een externe IT-dienstverlener inschakelen als aanvulling op, of als alternatief voor uw interne IT-team. Ook als u niet beschikt over een interne IT-afdeling, kunt u al uw technologiebehoeften toevertrouwen aan een externe IT-dienstverlener. Een externe IT-dienstverlener is een specialist die fungeert als uw persoonlijke IT-team, maar die weliswaar extern is aan uw bedrijf of organisatie. 

 

De voordelen van het uitbesteden van IT-diensten ten opzichte van een intern IT-team

Het uitbesteden van IT-diensten biedt heel wat voordelen ten opzichte van een intern IT-team, waaronder:

  • Gespecialiseerde en diverse ondersteuning

Als u uw IT-beheer uitbesteedt, bent u als bedrijf beter gewapend op technologiegebied. Door uw IT-diensten uit te besteden, krijgt u namelijk toegang tot een compleet team van IT-professionals met een breed scala aan vaardigheden. Dit voordeel heeft u niet als u slechts één medewerker of een beperkt aantal medewerkers in dienst hebt voor al uw IT-noden.

Dit voordeel kan nuttig zijn voor bedrijven die op diverse IT-domeinen hulp nodig hebben.

 

  • Op aanvraag

Als u slechts één persoon in dienst hebt die uw IT beheert, dan kunt u enkel beroep doen op uw IT-medewerker wanneer hij of zij beschikbaar is. Als u een probleem heeft, is het echter cruciaal dat u 24/7/365 kunt rekenen op kwaliteitsvolle dienstverlening. Hier kan een externe IT-dienstverlener een grote rol spelen.

Met een externe IT-dienstverlener beschikt u over een team van experts die te allen tijde beschikbaar zijn om u te helpen met al uw IT-behoeften. 

U kunt erop vertrouwen dat wij ons volledig ontfermen over uw IT-systemen, en dat u ons op elk moment kunt bereiken als u een probleem ondervindt.

 

  • Continuïteit

Wanneer u een gespecialiseerde IT-dienstverlener inhuurt, huurt u eigenlijk een team van experts in. Dat betekent dat als iemand van dat externe team wegvalt, de dienstverlening daar niet onder zal lijden. U blijft toegang houden tot hetzelfde hoge dienstverleningsniveau als voorheen.

Interne medewerkers hebben niet hetzelfde vangnet. Als een van uw IT-medewerkers ontslag neemt of ontslagen wordt, kunnen essentiële bedrijfsprocessen in het gedrang komen. U zult tijd moeten vrijmaken om een nieuwe medewerker op te leiden en een soepele overgang mogelijk te maken.

 

  • Zorgeloos

Een externe IT-dienstverlener voorziet u van de nodige software, tools en specialisten om uw volledige IT-omgeving te beheren. U kunt uw IT-beheer zonder zorgen aan hen overlaten, zodat u zich kunt focussen op uw bedrijf. Dit is zeer handig voor kleine bedrijven die niet de tijd of de middelen hebben om te investeren in een eigen IT-afdeling.

 

  • Voorspelbare kosten

Het meest verleidelijke voordeel van het samenwerken met een externe IT-dienstverlener is de maandelijkse factuur die u ontvangt. Deze voorspelbare factuur zal al uw zorgen wegnemen over het budgetteren van personeelskosten, zoals werknemersvoordelen, bonussen, enz.

 

Samenwerken met de juiste partner

 

Een externe IT-dienstverlener zoals wij, kan precies zijn wat uw bedrijf nodig heeft. Als centrale aanspreekpunt kunt u bij ons terecht voor al uw IT-behoeften. Dit kan gaan van het implementeren van de beste software in uw sector, tot ondersteuning en onderhoud. 

U krijgt ook toegang tot skills, tools en kennis die u anders misschien niet zou hebben. Onze diverse en gespecialiseerde IT-experts kunnen u een breed en divers scala aan software en vaardigheden bieden, alsook beveiligings-, compliance- en back-updiensten. 

Door samen te werken met een externe IT-dienstverlener, blijft u altijd op de hoogte van de nieuwste technologieën. Dit zal de efficiëntie en de concurrentiepositie van uw bedrijf verbeteren. Neem vandaag contact met ons op en zet de eerste stap richting een efficiënte, up-to-date en veilige IT-omgeving.Share article
Neem geen genoegen met minder dan het beste

Neem geen genoegen met minder dan het beste

Er zijn verschillende redenen waarom kleine en middelgrote bedrijven (kmo's) hun technologiebehoeften het beste vervullen vanuit één centrale locatie. Een van de redenen is dat kleine bedrijven vaak over minder middelen beschikken. Het is dus essentieel om de middelen...

Ga naar de inhoud